''Σπάει'' το μέτωπο των εμπόρων για να κατεβάσουν τα ρολά τους στις 23 Φεβρουαρίου 2011 ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική της κυβέρνησης που όπως σημειώνουν οδηγεί στην εξόντωση χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συστήσει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας να διατηρήσει τα καταστήματά του ανοικτά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και τα καταστήματα να διακόψουν την λειτουργία τους μόνο κατά την διάρκεια της πορείας. Ταυτόχρονα όμως ο ΕΣΑ προτείνει στους εμπόρους του κέντρου να συνδράμουν τις τριήμερες κινητοποιήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ανάδειξη των προβλημάτων του εμπορίου και ειδικότερα των προβλημάτων της Αθήνας

''Στις κρίσιμες αυτές στιγμές η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε βάσεις και κανόνες, που θα διασφαλίζουν την επιβίωση σήμερα και την ανάπτυξη αύριο της ελληνικής εμπορικής επιχείρησης και μέσω αυτής, της εθνικής μας οικονομίας'', όπως εκτιμά ο σύλλογος και σημειώνει ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του συλλόγου απορρέει από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αθήνα, εξαιτίας των καθημερινών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Ο ΕΣΑ υπενθυμίζει ότι καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 - χρονιά ανάδειξης της κρίσης - η αγορά της Αθήνας ''λειτούργησε'' υπό καθεστώς ομηρίας, λόγω των 850 και πλέον πορειών, διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, με μέσο όρο αποκλεισμού τις τέσσερις ώρες ημερησίως.

Από την άλλη πλευρά, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος δεν έχει λάβει απόφαση για “να κατεβάσουν ρολά” τα καταστήματα και οι επαγγελματοβιοτεχνικές επιχειρήσεις στις 23 του μήνα. Εν τούτοις, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), με ανακοίνωσή της, διαμαρτύρεται διότι σε επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ προς τις κλαδικές και τοπικές ομοσπονδίες, όπως αναφέρει, ενημερώνει ότι "η διαδικασία και οι τρόποι κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν και θα αναζητηθούν νέοι μέθοδοι πιο αποτελεσματικοί στη γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011".

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες ''να πάρουν τη υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους'' και να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 23 Φεβρουαρίου 2011.