Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη διαβεβαιώνουν υπουργοί της κυβέρνησης που βλέπουν με μελανά χρώματα το 2011 λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και της περικοπής των δημόσιων δαπανών που ζητά η τρόικα , γεγονός που σημαίνει ότι έρχονται χιλιάδες απολύσεις και στο δημόσιο.

Οι απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, ενδέχεται να ξεπεράσουν  τις 200 χιλιάδες καθώς το σχέδιο της κυβέρνησης είναι μέσα από συγχωνεύσεις οργανισμών, κατάργηση διευθύνσεων του στενού δημόσιου τομέα, που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν απαγορεύει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αν οι διευθύνσεις στις οποίες εργάζονται καταργηθούν  αλλά και απολύσεις στις ΔΕΚΟ, έτσι ώστε η κυβέρνηση να βρει χρήματα για να ξεπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ.
Όλος ο δημόσιος τομέας βρίσκεται επί ποδός, και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, οργανώνουν σκληρή αντεπίθεση για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια για απολύσεις.

Πριν λίγη ώρα η ΑΔΕΔΥ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Οι διαρροές και το σκηνικό που στήνεται (και προφανώς εκπορεύονται από την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα) με όχημα τη νέα αποτύπωση του ελλείμματος, ως και η ασάφεια των πρόσφατων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, προετοιμάζουν το έδαφος για νέα επίθεση και περικοπή των εργασιακών, συλλογικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η ένταση της απειλής περί απολύσεων στο Δημόσιο και η αποφυγή κατηγορηματικής διάψευσης από την Κυβέρνηση (που εκτός των άλλων δεν μπορεί να αγνοεί ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ωμή και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος) σε συνδυασμό με τις απολύσεις συμβασιούχων (Stage, ορισμένου χρόνου κλπ) που είναι τα πρώτα μαζικά θύματα του μνημονίου και σε συσχετισμό με την πρωτόγνωρη μεταπολεμικά μείωση εισοδημάτων και ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι κλιμακώνει σε ακρότητα μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Οι εργαζόμενοι με ενότητα και μαζικότητα θα απαντήσουν άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα και ρητά να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις προθέσεις της, σε κάθε άλλη περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μαζική παραγωγή τέτοιου τύπου σεναρίων και κρίνεται από κάθε μισθωτό, συνταξιούχο, νέο και άνεργο, από κάθε πολίτη.