Δώδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την σύλληψη του Οτσαλάν από τους τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ στο Ναιρόμπι της Κένυα. Μία υπόθεση που ενέπλεξε την χώρα μας σε ένα πολιτικοστρατιωτικό θρίλερ που παίχτηκε με πρωταγωνιστές διπλωμάτες, υπουργούς και μυστικούς πράκτορες και λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησε στο παιχνίδι των κατασκόπων που διαδραματίσθηκε στην πρωτεύουσα της Κένυας ήταν και ο έλληνας επικεφαλής κλιμακίου της ΕΥΠ που βρέθηκε τότε στο Ναιρόμπι με αποστολή να βγάλει τον κούρδο ηγέτη από την οικία του έλληνα πρέσβη όπου κρυβόταν. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν μέσα από τα χέρια του οποίου οι τούρκοι κομάντος άρπαξαν τον Οτσαλάν δεν είναι άλλος από τον αστυνομικό διευθυντή που έχει αναλάβει να καταστείλει τις αντιδράσεις των κατοίκων στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Μπορεί το 1999 να μην κατάφερε να πετάξει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν έξω από την κατοικία του Ελληνα πρέσβη στην Κένυα -όπου είχε καταφύγει ο Κούρδος ηγέτης - αλλά σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Νοτιανατολικής Αττικής κ. Ιωάννης Μπόμπος δηλώνει αποφασισμένος επιβάλει το νόμο στην Κερατέα.

Πριν από 12 χρόνια, επικεφαλής κλιμακίου της ΕΥΠ, ο σημερινός αστυνομικός διευθυντής ΝΑ Αττικής, βρέθηκε στο Ναϊρόμπι προκειμένου να απομακρύνει τον Κούρδο ηγέτη από την ελληνική πρεσβευτική κατοικία, ακόμη και με τη χρήση βίας.

Το κλιμάκιο των τεσσάρων αστυνομικών της ΕΥΠ, με επικεφαλής τον αστυνόμο κ. Μπόμπο, έφτασε στις 14 Φεβρουαρίου του 1999 στην Κένυα ύστερα από εντολή του τότε διοικητή Χαράλαμπου Σταυρακάκη, με μοναδική αποστολή την απομάκρυνση του Κούρδου ηγέτη από το σπίτι όπου είχε καταφύγει με τη συνοδεία του κατόπιν υπόδειξης των ελληνικών αρχών.