Για 6η συνεχόμενη χρονιά αποκριάτικα άρματα, πολύχρωμα κουστούμια και παιδικά χαμόγελα θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Καβάλας.

Η Αποκριάτικη Αλφαβητοπαρέλαση διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006 από τα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Καβάλας με τη συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας και πολλών εθελοντών και όπως όλα δείχνουν γίνεται θεσμός.

Δημιουργήθηκε ήδη ένας οργανωτικός πυρήνας ανθρώπων που εργάζονται συστηματικά για πολλούς μήνες προετοιμάζοντας τη μεγάλη γιορτή. Εκτός από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών και την Ένωση Γονέων, στην οργανωτική επιτροπή προστέθηκαν ακόμα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Καβάλας και ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών ARTATAK, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Τόσο οι στολές των μικρών παιδιών όσο και τα αποκριάτικα άρματα κατασκευάζονται από φθηνά ανακυκλώσιμα υλικά από τους ίδιους τους γονείς, τα παιδιά και τους εθελοντές που εργάζονται με όρεξη προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά 1.500 παιδιά από τα είκοσι πέντε δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας αλλά και του Λιμένα Θάσου αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, που είναι αφιερωμένη στους ήρωες του Walt Disney και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.