Διαμαρτύρονται τα μέλη του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τη μη διεξαγωγή φέτος των εξετάσεων εισαγωγής εκπαιδευτικών στα Διδασκαλεία, την οποία ερμηνεύουν ως "διακοπή της διετούς μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει: "Είναι απαράδεκτο, η επιστημονική και παιδαγωγική αναβάθμιση των γνώσεων των εκπαιδευτικών που, επί ενενήντα χρόνια, εξασφαλίζεται με τη φοίτησή τους στη διετή μετεκπαίδευση να αντιμετωπίζεται ως μία ξεπερασμένη και ανάξια προβληματισμού διαδικασία. Είναι αδιανόητο, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης, αντί να επενδύουμε στην εκπαίδευση, να την αποδυναμώνουμε στον βωμό της εξοικονόμησης πόρων.

Υπάρχουν, σίγουρα, προβλήματα και αδυναμίες στη λειτουργία και στο πρόγραμμα σπουδών της μετεκπαίδευσης, όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει, όμως είναι ο μοναδικός θεσμός, χάρη στον οποίο οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να επανασυνδέονται με τις εξελίξεις στην εκπαιδευτική επιστήμη και τις καινοτομίες στο χώρο της διδακτικής, αλλά και να ανατροφοδοτούν τα παιδαγωγικά τμήματα με την εμπειρία της σχολικής καθημερινότητας, που μεταφέρουν από τους μαθητές τους".

Οι δάσκαλοι θεωρούν ότι οποιαδήποτε απόφαση κατάργησης του θεσμού της μετεκπαίδευσης "θα αποτελεί εχθρική ενέργεια προς τον κλάδο και την εκπαίδευση και θα συναντήσει την αντίδραση του".