"Χωρίς πανικό και με ψυχραιμία, θα ξεπεράσουμε την κρίση όπως και πολλά άλλα", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τις Σέρρες, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αφήσουμε το "Εγώ μας και να δούμε το Εμείς"

Ο Αρχιεπίσκοπος νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος και του πρόσφερε μία ασημένια εικόνα της Παναγίας της Πονολύτριας. Ακολούθησε επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο. Κατά την ομιλία του στη σύναξη των κληρικών ο κ.κ. Ιερώνυμος επεσήμανε ότι πρέπει να δώσουν «ζωή και λειτουργικότητα στο ποίμνιό τους» και πρόσθεσε: «πρέπει να υπηρετούμε τον άνθρωπο με όλες μας τις δυνάμεις».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στις Σέρρες, ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου όπου είδε από κοντά τις καταστροφές που υπέστη μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στο αρχονταρίκι και στους βοηθητικούς χώρους του μοναστηριού. «Η τοπική εκκλησία και ο λαός πρέπει να διαφυλάξουν τους θησαυρούς της Ιεράς Μονής σαν τα μάτια τους», είπε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ επεσήμανε ότι η Εκκλησία και η Πολιτεία θα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών. Ήδη, όπως έχει προαποφασιστεί, από την Ιερά Σύνοδο θα δοθούν 50.000 Ευρώ στο μοναστήρι, ενώ αναμένονται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για τη συνολική δαπάνη που θα χρειαστεί.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Κυρού Μαξίμου, και ξενάγησή του στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας όπου διαφυλάσσονται ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα αναχωρήσει από τις Σέρρες, αργά το μεσημέρι.