Τα "επτά θανάσιμα αμαρτήματα" στις μετακινήσεις από και προς τη δουλειά τους κλήθηκαν να εντοπίσουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και η κατάρτιση της σχετικής λίστας αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.

Στην έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Regus- εταιρεία παροχής λύσεων για επαγγελματικούς χώρους- αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τα εν λόγω προβλήματα στις μετακινήσεις ευθύνονται κατά κύριο λόγο για το άγχος των εργαζομένων και κατά συνέπεια λειτουργούν αρνητικά στη παραγωγικότητα τους στη δουλειά.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ανέφεραν ως βασική "πηγή" των προβλημάτων τους κακούς και επικίνδυνους οδηγούς.

Στη συνέχεια, ακολουθούν ο εκνευρισμός στο δρόμο, η ρύπανση αλλά και η ανεπαρκής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Το πέμπτο "αμάρτημα" αφορά τις καθυστερήσεις, τις διακοπές και τις στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας συγκαταλέγονται η αγενής συμπεριφορά καθώς και οι δυσάρεστες οσμές των συνεπιβατών.

Στην Ελλάδα, ο μέσος χρόνος μετάβασης αγγίζει τα 31 λεπτά, αν και το 26% των Ελλήνων σπαταλούν πάνω από τρία τέταρτα της ώρας σε κάθε μετακίνησή τους από και προς τη δουλειά τους.

Παρόλα αυτά, ο χρόνος των διαδρομών δεν αποτελεί τόσο σοβαρό πρόβλημα όσο οι συνθήκες μετακίνησης.

Κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του να φθάνουν στη δουλειά τους εξουθενωμένοι και αγχωμένοι, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν σωστά τα καθήκοντά τους.

Τα ευρήματα από την έρευνα της Regus συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην αναγνώριση των κυριότερων αιτιών άγχους λόγω της μετακίνησης, τόσο για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους όσο και για εκείνους που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.