Δόθηκε στην κυκλοφορία η Χαλκοκονδύλη που είχαν αποκλείσει οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ από τις 6 το απόγευμα καθώς πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κεντρικό κτίριο της επιχείρησης.

Εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη το κτίριο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα προσεχή εικοσιτετράωρα προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε περαιτέρω μετοχοποίηση, ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση μάνατζμεντ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα έξι εναερίτες της ΔΕΗ κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη τα κεντρικά γραφεία της επιχειρησης.

Οι εργαζόμενοι ανέρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτηρίου που αναφέρει ότι «εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ότι όλη η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.