Αθώο κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2011 τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπ. Ζησιμόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζησιμόπουλος είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με τον χρόνο εξέτασης καταγγελίας, την οποία είχε υποβάλει η εταιρεία εμπορίας καφέ «Γ. Δρίτσας και Σια Ε.Ε.» ενώπιον της Επιτροπής κατά γνωστής πολυεθνικής εταιρείας.

Όπως υποστήριξαν στο Δικαστήριο τόσο ο ίδιος ο κ. Ζησιμόπουλος όσο και οι συνήγοροί του κ.κ. Γ. Τριανταφυλλάκης και Αλ. Δημάκης, η διάρκεια της έρευνας και της εκδικάσεως της υποθέσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν υπερέβη τα εύλογα όρια, ενώ η διεξαχθείσα αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής, ήταν αυτή η οποία οδήγησε τελικά στην καταδίκη της καταγγελθείσης εταιρείας.

Το γεγονός αυτό, δέχθηκε το Εφετείο, και απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης δόλου εκ μέρους του κ. Ζησιμόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, το Εφετείο απεφάνθη ότι δεν απεδείχθη η τέλεση της πράξεως, για την οποία ο πρώην πρόεδρος της Αρχής είχε πρωτοδίκως καταδικασθεί. Την απαλλαγή του κατηγορουμένου ζήτησε και ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Ι. Αγγελής.

Με την απόφαση αυτή, έκλεισε οριστικά ένα κεφάλαιο που ταλαιπώρησε τόσο τον πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζησιμόπουλο, όσο και την ίδια την Αρχή.