Πιστεύω ότι εκτός από την εντατική περιποίηση και φροντίδα του δέρματός μας χρειαζόμαστε και μικρές δόσεις… θεραπειών που μπορούν να σβήσουν τις ρυτίδες ή τους μαύρους κύκλους.

Επειδή πολλές από εσάς με ρωτάτε για βασικά προβλήματα ομορφιάς έψαξα και βρήκα κάποιες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο ιατρείο, χωρίς απαραίτητα να περάσετε από το χειρουργείο. Οι τιμές που αναφέρω είναι ενδεικτικές και για τις θεραπείες αναζητήστε τους δερματολόγους ή τους πλαστικούς χειρουργούς που τις εφαρμόζουν.
1. Μαύροι κύκλοι

Τι να κάνετε: Υαλουρονικό οξύ με μικροκάνουλα.

Τι είναι: Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό υλικό που υπάρχει στη σύσταση του δέρματος. Η χρήση του περιορίζει την πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης.

Τι πετυχαίνει: Λιγότερα οιδήματα και γρήγορη ανάρρωση.

Πως γίνεται: Με ενέσεις απορροφήσιμου υαλουρονικού οξέος, μόνο που, αντί για την αιχμηρή μύτη της βελόνας το προϊόν διαχέεται με μικροκάνουλα. Γίνεται στο ιατρείο, σε μία δόση, είναι ανώδυνη, απαιτεί μισή ώρα, τα αποτελέσματα είναι ορατά από την επομένη μέρα και διαρκούν για 6- 8 μήνες.

Πόσο κοστίζει: €300 η ένεση.
2 Λεπτές ρυτίδες στα ζυγωματικά και το περίγραμμα του προσώπου

Τι να κάνετε: Face Thermage NXT.

Τι πετυχαίνει: Σύσφιξη και λείανση των γραμμών του προσώπου.

Τι είναι: Η τελευταία γενιά του Thermage.

Πώς γίνεται: Με μονοπολικές ραδιοσυχνότητες που ενεργούν και επιφανειακά και στα βαθύτερα στρώματα, με ακρίβεια και ταχύτητα. Απαιτεί 2 – 4 συνεδρίες, μία ανά βδομάδα, είναι ανώδυνο και δεν προκαλεί ερεθισμό εκτός από μία παροδική κοκκινίλα.

Πόσο κοστίζει: €200 ανά συνεδρία.
3 Χαλάρωση, άτονο και θαμπό δέρμα

Τι να κάνετε: Mesolift.

Τι πετυχαίνει: Ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου και ελαστίνης και έτσι τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Τι είναι: Ενέσιμη μεσοθεραπεία με μείγμα υαλουρονικού οξέως και πολυβιταμινών, που δίνει όγκο και λάμψη στα ζυγωματικά.

Πώς γίνεται: Σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ ή botox που λειαίνει τις γραμμές του μετώπου, σε μια σειρά συνεδριών, στο ιατρείο, χωρίς τοπική αναισθησία, Δε δημιουργεί ερεθισμό. Το αποτέλεσμα διαρκεί 2 –3 μήνες αλλά μπορεί να ανανεωθεί όσες φορές είναι απαραίτητο.

Πόσο κοστίζει: €150 η συνεδρία.
4 Ρυτίδες γύρω από τα χείλη

Τι να κάνετε: Υαλουρονικό οξύ.

Τι πετυχαίνει: Δίνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Πώς γίνεται: Αυτές οι ενέσεις απορροφήσιμου υαλουρονικού οξέος εκχέονται στο περίγραμμα των χειλιών για όγκο. Γίνονται στο ιατρείο, με τοπική αναισθητική κρέμα. Την πρώτη μέρα θα παρουσιάσει ένα ελαφρύ οίδημα, το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 μήνες έως 1 χρόνο.

Πόσο κοστίζει: €200 η ένεση.
5 Μικρές ουλές, σημάδια, λεπτές γραμμές και χαλάρωση

Τι να κάνετε: Accent και λέιζερ Pixel.

Τι είναι: Συνδυασμός ανάπλασης (Pixel) και σύσφιξης προσώπου με ραδιοσυχνότητες (Accent).

Τι πετυχαίνουν: Αυξάνεται η κυκλοφορία και διεγείρονται οι ινοβλάστες και το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει κάθε μέρα και πιο λαμπερό για δύο μήνες.

Πώς γίνονται: Το λέιζερ στοχεύει απευθείας στο πρόβλημα και το Accent μεταφέρει θερμότητα στις βαθύτερες στιβάδες. Η διαδικασία γίνεται παράλληλα, δύο εφαρμογές Pixel με μεσοδιάστημα τρεις εβδομάδες και 4 θεραπείες Accent με μεσοδιάστημα 10 μέρες. Και οι δύο είναι ανώδυνες, η ανάρρωση ταχύτατη και το αποτέλεσμα άμεσο.

Πόσο κοστίζουν: €400 –500 ανά συνεδρία.
Το μυστικό

Εφόσον θεωρείται ότι κάποια από τις θεραπείες τις έχετε ανάγκη, σας ταιριάζει και είστε πάνω από 35 μπορείτε να τις κάνετε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τις θεωρώ υπερβολή.