Η αστυνομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε μία συμμορία με έδρα την Ελλάδα, η οποία κατασκεύαζε "αφορολόγητα" τσιγάρα και τα περνούσε λαθραία στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Σίγκφριντ Βίτβερ, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στο Όλντενμπουργκ, στην βόρεια Γερμανία, εδώ και αρκετούς μήνες πραγματοποιούνταν επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της συμμορίας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι μία κοινή ελληνογερμανική επιχείρηση που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2009 οδήγησε σε 22 συλλήψεις στις δύο χώρες, ενώ δύο από τους ύποπτους είναι Έλληνες ανώτεροι αστυνομικοί.

Τα Δύο παράνομα εργοστάσια κατασκευής τσιγάρων εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη και αναφέρεται ότι το ένα από τα δύο είχε κατασκευάσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια τσιγάρα, ενώ το δεύτερο βρισκόταν σε απομακρυσμένη φάρμα.

Η αστυνομία ανακάλυψε στην Γερμανία 40 αποθήκες τσιγάρων, τα οποία πωλούνταν σε αθλητικά κέντρα στην δυτική Ευρώπη, ενώ οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.