Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ηλικιωμένου.    Το μεσημέρι σε σύσκεψη που συγκαλεί η η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, και στην οποία θα συμμετάσχουν ο νομάρχης Χίου και όλοι οι δήμαρχοι του νησιού, θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης καθώς και μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

    Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το νησί για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν τα χωριά Βανάτο και Σαρακηνάδο, όπου προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων.

    Νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών, αλλά δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης. Νερά άρχισαν να τρέχουν απ’ τους τοίχους, στα εξωτερικά ιατρεία, στον προθάλαμο των χειρουργείων και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

    Σήμερα, τα έντονα φαινόμενα έχουν περιοριστεί στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές επικρατούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο Τετάρτη, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.


TAGS