Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά, αλλά κατά βάση Τρίτη και Κυριακή, γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά και στα πρώτα χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού, με τις...ομηρικές πραγματικά μάχες που διεξάγονται, μεταξύ μεταναστών από τη μία, που προσπαθούν να μπουν παράνομα σε φορτηγά με προορισμό την Ιταλία και από την άλλη, Αστυνομίας λιμενικού και φορτηγατζήδων, που προσπαθούν να το αποτρέψουν.

Οι...μάχες κορυφώνονται Τρίτη και Κυριακή, λόγω του μεγάλου αριθμού των φορτηγών που φτάνουν τις συγκεκριμένες ημέρες στην Ηγουμενίτσα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη κ. Ράπτη, την περασμένη Τρίτη, υπήρξε σκέψη για το κλείσιμο για λίγη ώρα του λιμανιού της πόλης, έως ότου ομαλοποιηθούν τα πράγματα, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Ενώ κλήθηκαν και Αστυνομικές Δυνάμεις από τους Φιλιάτες, αφού πρόκειται για ομάδες 100 και πλέον μεταναστών και ο καθένας μπορεί να φανταστεί το βαθμό δυσκολίας για την αντιμετώπιση.Χθες μάλιστα έγινε στον ΟΛΗΓ, σύσκεψη, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μίαρη, του Κεντρικού Λιμενάρχη και λοιπών παραγόντων, με σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Ομαδικές ...έφοδοι και ζημιές στα φορτηγά

Η κατάσταση εκτραχύνεται, και από τύχη δε υπήρξαν τραυματισμοί την Τρίτη.Όταν οι πέτρες αποτελούν το κύριο... όπλο των μεταναστών υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σωματικής ακεραιότητας των οδηγών των φορτηγών και των αστυνομικών και λιμενικών.Κάθε ημέρα σχεδόν, οι μάχες είναι σώμα με σώμα, αφού οι φορτηγατζήδες, η Αστυνομία, μαζί με τους λιμενικούς, χρειάζεται να υπερβάλουν εαυτόν για να αποτρέψουν είσοδο στα φορτηγά.

Πρόκειται για ομαδικά «ντου» των μεταναστών, 100 και πλέον άτομα σε πολλές των περιπτώσεων, που μόνο εύκολο δεν είναι να αντιμετωπιστούν, αφού ζητούμενο είναι και το να μην τραυματιστούν.Οι οδηγοί φτάνοντας στην Ηγουμενίτσα και στα τελευταία χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού, αντικρίζουν ολόκληρους...στρατούς αλλοδαπών που μοναδικό στόχο έχουν τα φορτηγά τους. Και κανείς δε γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Την Τρίτη μάλιστα ουκ ολίγα φορτηγά υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, με πολλούς οδηγούς να δηλώνουν ότι «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας».