Διεθνή επιχείρηση σε 38 συνολικά αεροδρόμια 16 ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, πραγματοποίησε η Europol. Συνολικά συνελήφθησαν 43 συνολικά άτομα που ευθύνονταν για απάτες με τραπεζικές κάρτες μέσω της αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων.

«Η διεθνής επιχείρηση διεξήχθη σε 38 αεροδρόμια 16 ευρωπαϊκών χωρών όπου οι δυνάμεις της τάξης αναπτύχθηκαν για να συλλάβουν και να ανακρίνουν άτομα τα οποία επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα στις 27 Ιουνίου», αναφέρει η Europol στην ανακοίνωσή της.

«Αυτοί που είχαν στην κατοχή τους αεροπορικά εισιτήρια αγορασμένα χάρη σε υποκλαπέντα τραπεζικά δεδομένα δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία, η οποία τους περίμενε», διευκρινίζεται από την ίδια πηγή, από την οποία υπογραμμίζεται ότι η επιχείρηση ήταν ο καρπός σχεδιασμού επτά μηνών.

Σαράντα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν, εκ των οποίων επτά στη Βρετανία, επτά στην Ελλάδα, πέντε στην Ολλανδία, τέσσερα στην Ιρλανδία και τέσσερα στην Ισπανία. Άλλες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Ορισμένοι ύποπτοι εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, η λαθραία μετανάστευση και η πλαστογραφία εγγράφων. Σε βάρος ορισμένων εξ αυτών είχαν ήδη εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Η Europol δεν έκανε γνωστό το χρηματικό ποσό που είχε κλαπεί χάρη στην υποκλοπή των τραπεζικών δεδομένων.