«Μαϊμού» δικηγόροι εξαπατούσαν πολίτες με επενδυτικά προγράμματα

«Μαϊμού» δικηγόροι εξαπατούσαν πολίτες με επενδυτικά προγράμματα

Τέσσερις Έλληνες ηλικίας 38, 50, 58 και 72 ετών συνέλαβε η αστυνομία στο Κερατσίνι, ως μέλη οργάνωσης που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες.

Ο 72χρονος συστηνόμενος ως δικηγόρος-νομικός σύμβουλος πρότεινε συμμετοχή σε υποψήφιους επενδυτές σε επενδυτικό πρόγραμμα, όπου ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και στα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του. 

Ο 50χρονος και ο 58χρονος εμφανίζονταν ως συνεργάτες του 72χρονου, λαμβάνοντας αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος» αναζητώντας νέους επενδυτές. Ο 38χρονος κατηγορούμενος, ως δικηγόρος, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι στιγμής έρευνα, η σπείρα με αυτή τη μέθοδο κατάφερε να εξαπατήσουν επτά πολίτες.

Η ζημιά ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 342.000 ευρώ σε μετρητά, προερχόμενο από το αρχικά καταβληθέν κεφάλαιο τεσσάρων θυμάτων, ενώ εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο