Δύο νεκροί αστυνομικοί της ομάδας Δίας, ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών είναι ο τραγικός "απολογισμός" του χτεσινού μακελειού στο Ρέντη με ένοπλους ληστές, οι οποίοι γάζωσαν στη κυριολεξία με καλάσνικοφ τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέφθασαν στο σημείο για να τους καταδιώξουν.  Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας νοσηλεύονται ακόμη βαριά τραυματισμένοι, ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

Οι τραγικές ελλείψεις στην ομάδα ΔΙΑΣ στο στόχαστρο

Η τραγική δολοφονία των δύο αστυνομικών της Ομάδας Δίας και ο σοβαρός τραυματισμός των υπολοίπων δύο χτες το απόγευμα στο Ρέντη, επανέφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα και τις "εγκληματικές" ελλείψεις στην αστυνομία λόγω Μνημονίου. Μάλιστα, χτες το βράδυ είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τις εν λόγω ελλείψεις κατόπιν όμως... εορτής. Πριν δεκαπέντε μέρες το newpost είχε αναδείξει πρώτο το θέμα με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα Δίας λόγω έλειψης πόρων. Οι περικοπές του υπουργείου Οικονομικών βλέπετε, δεν υπολογίζουν την ασφάλεια των αστυνομικών και τις ανθρώπινες ζωές..

Το ρεπορταζ του Newpost.gr

"Απορούμε πως καταφέρνουμε και κυνηγάμε ακόμη ληστές με αυτές τις μηχανές. Τα φρένα σε πολλές μοτοσυκλέτες δεν λειτουργούν. Αλλάζουμε τα λάστιχα με δικά μας έξοδα και πληρώνουμε μόνοι μας το σέρβις των μηχανών. Αγοράζουμε ακόμα και τα κράνη μας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χάνουμε ληστές εξαοτίας των χαλασμένων μηχανών μας" εξηγεί στο Newpost αγανακτησμένος αστυνομικός της ομάδας Δίας. Η περίφημη ομάδα Δίας που δέχεται συνεχώς τα εύσημα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματικότητα της, παρουσιάζει τις πρώτες "δυσλειτουργίες" λόγω ελλείψης πόρων.

Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλει περιστατικό συναδέλφων του που υπηρετούν στην ομάδα Δίας, όπου δύο μοτοσοκλυτές της μονάδας είχαν χαλασμένα φρένα και κατά τη διάρκεια καταδίωξης οι επιβαίνοντες αστυνομικοί έπεσαν πάνω σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. "Είναι κρίμα μια τόσο αποτελεσματική και γρήγορη στην επέμβασή της να "πεθαίνει" λίγο λίγο εξαιτίας της κρίσης Κάτι πρέπει να κάνει επιτέλους το Υπουργείο".

Η οικονομική κρίση "χτύπησε" λοιπόν για τα καλά και την ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από τη σωρεία παραπόνων των αστυνομικών της ομάδας Δίας με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά... μάλλον ο κ. Παπουτσής κωφεύει. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών μοτοσικλετών, που έχει λάβει εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις, αφού δεν μπορεί να αποδεσμευθεί ποσό ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για σέρβις, ανταλλακτικά και επισκευές των μοτοσυκλετών, αλλά και των περιπολικών. Ετσι, λοιπόν, καθημερινά ακινητοποιούνται ολοένα και περισσότερες από τις 1.000 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Πρόκειται για το 20% των μηχανών, όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές.

Η νέα διαδικασία έγκρισης πιστώσεων, που προβλέπει ότι μηνιαίως το ποσοστό διάθεσης χρημάτων πρέπει να φτάνει μόλις το 7% του ετήσιου προυπολογισμού, έχει προκαλέσει προβληματισμό και αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. Η καταστροφή και η μη αντικατάσταση των φρένων, με κίνδυνο βέβαια να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα, η έλλειψη λιπαντικών, η οικονομία ακόμη και στα φώτα της μηχανής, που τους επιβάλλεται από το υπουργείο, και τα προσωπικά έξοδα των εργαζομένων για τις επισκευές στα υπηρεσιακά τους δίκυκλα προμηνύουν, σύμφωνα με συνδικαλιστές, την διάλυση της "Δίας", αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει.