Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πύργο και η έλευση του «εκρηκτικού» εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Ηλία Κασιδιάρη, έχουν σημάνει συναγερμό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, για σήμερα Κυριακή. Ήδη έχει προγραμματιστεί η λήψη προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που υπάρξουν παρατράγουδα και όλοι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για σήμερα.
 
Όπως έχει ανακοινωθεί από τη Χρυσή Αυγή σήμερα στις 7,30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στα γραφεία του Κινήματος στον Πύργο, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αγ.Γεωργίου και Υψηλάντου. Εκεί κεντρικός ομιλητής θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.
 
Παρόντες όμως θα είναι και βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν εκλεγεί σε όμορους νομούς. Όπως συνέβη στην Αμαλιάδα με τα εγκαίνια του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, έτσι και στον Πύργο η περιοχή θα φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται σε μια σχετική απόσταση, αν και αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τα γραφεία βρίσκονται στη συμβολή δύο κεντρικών δρόμων. Είναι ίσως πιθανό να υπάρξουν και αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο ώστε να δημιουργηθεί μια καλύτερη ζώνη ελέγχου.

Πέρα όμως από την παρουσία των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση, υπάρχει ένας ακόμα σημαντικός προβληματισμός για την τοπική αστυνομία, αυτή των αντιδράσεων από αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της Αριστεράς και ομάδες αντεξουσιαστών, που στο παρελθόν έχουν παραστεί στον Πύργο σε δράσεις και πορείες.

Ας μην ξεχνάμε πως για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει προβολή ταινίας και θα εκφωνηθούν ομιλίες αντιφασιστικού περιεχομένου από εκπροσώπους των φορέων που θα λάβουν μέρος σε αυτήν, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Διοργανωτές είναι η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου και συλλογικότητες της πόλης. Η ταινία που θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είναι: «Ο μικρός Λίαμ».

Για όλα αυτά οι Αρχές λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάποια πιθανή αντιπαράθεση ή σύγκρουση, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Πύργος λοιπόν σήμερα από νωρίς το απόγευμα θα θυμίζει φρούριο για το «φόβο των Ιουδαίων»…
 
Πηγή: ilialive.gr