Την εκτίμησή του ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Θεωρούμε ότι όσοι σχεδίαζαν να πάνε σε εκλογές, ήδη "πατάνε φρένο", κυρίως μετά τις δηλώσεις εκπροσώπων της τρόικας», δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποβάθμιση της λίμνης Κορώνειας, σημείωσε ότι ευθύνονται «η ανικανότητα και η διαπλοκή» προσθέτοντας ότι οι ελεγκτές της ΕΕ βρίσκονται αυτές τις μέρες και πάλι στην Ελλάδα, διερευνώντας το ζήτημα. Αναφερόμενος στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών, τόνισε ότι ζητούμενο είναι η «διαμόρφωση ευρωπαϊκού τύπου ρεαλιστικής πολιτικής» και πρότεινε, παράλληλα, τη δραστική μείωση χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

«Ζητούμε να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση και να αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα οικονομικά στοιχεία όλων των κομμάτων», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος διαθέτει τη μισή βουλευτική του αποζημίωση για τις ανάγκες του κόμματος, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει κρατικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, όπως και να έχει την προστασία αστυνομικού.