Σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων για τις άγονες γραμμές σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες και από τη Σαμοθράκη ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδης, απαντώντας σε αιτήματα φορέων και κατοίκων της περιοχής προς τον πρωθυπουργό για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο υπουργός έκανε γνωστό χθες πως το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε επιπλέον 8 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του προϋπολογισμού των άγονων γραμμών, ο οποίος για το 2011 προβλέπει 91,2 εκατομμύρια ευρώ.

Υποστήριξε δε, πως όταν επιστρέψει από την Κίνα θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών για να καθορίσουν με ποιο τρόπο και με τι ποσό θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι άγονες γραμμές, εξάλλου -όπως είπε- αυτή είναι και η επιθυμία του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε άμεση προκήρυξη επαναληπτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών που τώρα καλύπτονται με παρατάσεις από τις παλαιές συμβάσεις.

Πριν από λίγο καιρό επίσης η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Ελπίδα Τσουρή, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία που να αιτιολογούν το ύψος των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές, όπως επίσης και τον αριθμό των επιβατών που μετακινούνται σε αυτές. Η αρμόδια επιτροπή για θέματα ακτοπλοΐας που έχει συσταθεί από το Υπουργείο έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για καταγραφή και αποτύπωση όλων αυτών των προβλημάτων, προκειμένου το σύστημα των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές να λειτουργήσει πιο δίκαια.