Το project του μαυρίσματος στο σπίτι μπορεί να έχει μικροατυχήματα. Υπάρχει όμως τρόπος να σβήσεις τα... λάθη σου. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι απολέπιση στις επίμαχες, προβληματικές περιοχές με κάποιο προϊόν που να περιέχει τουλάχιστον 2% β-υδροξυοξέα. Την επόμενη μέρα συνέχισε με απολέπιση με γάντι λούφας και μετά άπλωσε ξανά, με προσοχή, το self tan.

Αν θέλεις να ξανακάνεις self tan με ασφάλεια πρέπει να γνωρίζεις πως όλες οι περιοχές του σώματος δεν σκουραίνουν το ίδιο γρήγορα. Τα πόδια γίνονται μπρονζέ πιο γρήγορα από τον κορμό ή από τα χέρια ενώ άλλες φορές το πρόσωπο και ο λαιμός αλλάζουν πιο γρήγορα. Δοκίμασε να δεις το αποτέλεσμα με μικρή ποσότητα προϊόντος την πρώτη φορά ώστε να καταλάβεις σιγά σιγά πώς μαυρίζει κάθε περιοχή.

Έχε πάντα υπόψη ότι οι αγκώνες, οι αστράγαλοι και τα γόνατα είναι δύσκολα στην εφαρμογή και αυτό γιατί το προϊόν εδώ απορροφάται περισσότερο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μπαλώματα. Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση καλό θα ήταν να αναμείξεις το προϊόν με λίγη ενυδατική κρέμα.