Για “επικίνδυνη επικοινωνιακή ελαφρότητα”, δημαγωγία και παροχολογία, κατηγόρησε σήμερα τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τη σύσκεψη των τοπικών αρχών και φορέων του Πειραιά για την απομάκρυνση του σταθμού του ΟΚΑΝΑ από την Τρούμπα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δρίτσας κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι μετέτρεψε τη σύσκεψη σε προσωπική συνέντευξη Τύπου και εξήγγειλε την απομάκρυνση του σταθμού του ΟΚΑΝΑ προς νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, χωρίς να υπάρχει καμία υποδομή για το σκοπό αυτό. “Η μόνη έγνοια του κ. Υπουργού, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να υποσχεθεί ακόμα και αβάσιμα την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ όχι μόνο από την Τρούμπα, αλλά από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά”.


Η πλήρης δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα έχει ως εξής:

«Με επικίνδυνη επικοινωνιακή ελαφρότητα χειρίστηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα της απομάκρυνσης των υποδομών του ΟΚΑΝΑ από τα κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από το κέντρο του Πειραιά.

Κατ’ αρχάς επιχείρησε να μετατρέψει τη Σύσκεψη στην οποία είχαμε κληθεί να συμμετάσχουμε οι Βουλευτές του Πειραιά σε προσωπική συνέντευξη τύπου. Μετά από τις δικές μου διαμαρτυρίες, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των παριστάμενων Βουλευτών.

Επί της ουσίας εξήγγειλε την πρόθεση απομάκρυνσης του ΟΚΑΝΑ από τον Πειραιά προς τα Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής (Αττικό, Λοιμωδών, Θριάσιο) με μόνο στόχο να δημαγωγήσει απέναντι στην δικαιολογημένη αγωνία των εμπόρων, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών που λειτουργούν στην περιοχή της Τρούμπας, όπου στεγάζεται ο ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά.

Αυτά που απέκρυψε έντεχνα ο κ. Λοβέρδος, είναι ότι ούτε μισό βήμα δεν έχει κάνει προς το παρόν για τη δημιουργία υποδομών υποδοχής των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία, ούτε κανένα πρόγραμμα έχει εκπονήσει για την κάλυψη των περίπου 6.000 αιτήσεων ουσιοεξαρτημένων ατόμων που εκκρεμούν, ούτε στοιχειωδώς επαρκές πλαίσιο για τη στελέχωση των μονάδων του ΟΚΑΝΑ έχει σχεδιάσει. Ταυτόχρονα, με πολιτική έπαρση, αγνόησε τις διεθνώς παραδεκτές επιστημονικές προσεγγίσεις που βεβαιώνουν ότι για να υπάρχουν αποτελέσματα, οι μονάδες αυτές πρέπει να προσεγγίζουν τους ουσιοεξαρτημένους κι όχι να τους… περιμένουν από μακριά.

Η μόνη έγνοια του κ. Υπουργού, ήταν να υποσχεθεί ακόμα και αβάσιμα την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ όχι μόνο από την Τρούμπα, αλλά από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Δυστυχώς, σε αυτή την ανεύθυνη επικοινωνιακή πρωτοβουλία του τον στήριξαν και ταυτίστηκαν μαζί του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας και όσοι μίλησαν από τους παριστάμενους Βουλευτές Α΄ & Β΄ Πειραιά, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Φωτεινές εξαιρέσεις η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, όπως επίσης στο βαθμό που τις επέτρεπαν οι υπηρεσιακές δεσμεύσεις της, η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μ. Μαλλιώρη.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί, ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με σκοπιμότητες και με τόσο ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο. Μόνο ένα σχέδιο διάσπαρτων σε όλη την Ελλάδα μονάδων με στόχο την κάλυψη και των 6.000 αιτήσεων ένταξης μπορεί να είναι η βάση για ένα σοβαρό διάλογο.»