Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με ενδεχόμενη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Το κτίριο, όπου στεγάζονται τώρα οι υπηρεσίες βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Καραϊσκάκη και το μηνιαίο μίσθωμά του ανέρχεται σε 10.000 ευρώ

Η υψηλή δαπάνη ενοικίασης αλλά και η κυκλοφοριακή επιβάρυνση που παρατηρείται φαίνεται ότι είναι οι δύο βασικές παράμετροι που προκαλούν προβληματισμό. Το θέμα μάλιστα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. 

H μία πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου Λάζαρο Κιτσικίδη, ο οπιοίος να προτείνει τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης σε κτίριο ιδιοκτησίας ης Ένωσης επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. 

Πρόκειται για ένα κτίριο 3.000 τ.μ. με υπόγειο 650 τ.μ. και θέσεις στάθμευσης, όπου μέχρι πριν μερικά χρόνια φιλοξενούνταν κάποιες από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κιτσικίδη έχει ήδη προτείνει στην Κτηματική Υπηρεσία να της παραχωρήσει το εν λόγω κτίριο έναντι των υποχρεώσεων της ΕΑΣ προς το Δημόσιο, οι οποίες ανέρχονται στα 1.2000.000 ευρώ περίπου.

Από την άλλη πλευρά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης πρότεινε και ακόμη ένα κτίριο ως πιθανό χώρο μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης στο παλαιό νοσοκομείο επί της οδού Δήμητρας και μάλιστα χωρίς μίσθωμα. Ωστόσο αν προκριθεί κάτι τέτοιο, απαιτείται να υλοποιηθούν εργασίες και παρεμβάσεις στο χώρο. 

Παράλληλα ο κ. Λαμπάκης εκφράζει την άποψη να γίνει τμηματική μεταφορά κάποιων υπηρεσιών, καθώς θεωρεί σημαντικό κάποιες υπηρεσίες, όπως το τμήμα διαβατηρίων αλλά και αυτό της καταγραφής τροχαίων παραβάσεων, να παραμείνουν στο κέντρο της πόλης.

Όλα αυτά αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να αποσταλούν εγγράφως στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επιληφθεί επί του ζητηματος.