Δύο σεσημασμένους κακοποιούς, που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, συνέλαβαν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, 24 και 25 ετών, που συνελήφθησαν επειδή κατείχαν πολεμικό οπλισμό σε διαμέρισμα όπου διέμεναν στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο συλληφθέντες κατείχαν ένα πολεμικό όπλο, τύπου Καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες και 21 φυσίγγια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης επτά κινητά τηλέφωνα, ένα USB, ένα διαβατήριο με στοιχεία άλλου ατόμου και δύο πλαστά διαβατήρια.

Κατά τον έλεγχο, οι αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά διαβατήρια, ενώ ο 24χρονος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προκειμένου να αποδείξει ότι διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας συνεπεία δικαστικής απέλασης.

Οι δύο αλλοδαποί κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές και έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση για διάφορα ποινικά αδικήματα όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπή, εμπορία ναρκωτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.