current views are: 1

3 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση03:48

Οι θερμικές κάμερες «πρόδωσαν» τους δύο νεκρούς δραπέτες

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αναζητείται ακόμη ο Μάρκο Κόλα.

Δημοσίευση 03:48’
αρθρο-newpost

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αναζητείται ακόμη ο Μάρκο Κόλα.

Ρεπορτάζ : Αναστασία Γαλάνη

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αναζητείται ακόμη ο Μάρκο Κόλα.

Η συμπλοκή έγινε εν μέσω καταιγιστικών πυρών  μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και δραπετών  όταν οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο κακοποιούς που χωρίστηκαν από την υπόλοιπη ομάδα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο ένας δραπέτης που έπεσε νεκρός από τα πυρά είναι ο 25χρονος Λίκα Έντισον και ο άλλος είναι πιθανόν ο Μουράτι Αντμίρ. Ο 25χρονος Έντισον  είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές.

Για την ταυτοποίηση και των δύο δραπετών που έχασαν τη ζωή τους αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Εντύπωση προκαλεί πως οι δραπέτες κατάφεραν να μετακινηθούν στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτοί, ενώ δεν γνωρίζουν ιδιαίτερα καλά τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεχίζεται πάντως με αμείωτο ρυθμό καθώς η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεκροί δραπέτες με τους υπόλοιπους που αναζητούνται συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Δίστομο όπου δολοφονήθηκε ένας αστυνομικός, ενώ ο «αρχηγός» της ομάδας και ίσως ο πιο αδίστακτος από τους πέντε,  Μάρκο Κόλα παραμένει ασύλληπτος. Το «στοίχημα» πλέον για την ΕΛ.ΑΣ είναι η σύλληψη του Κόλα χωρίς να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στους δραπέτες έπειτα από 24ωρες έρευνες πολλών εβδομάδων και χτες το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη τους με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που είδαν τους δραπέτες να κινούνται πεζοί προφανώς για να βρουν κρησφύγετο.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε ρέμα της περιοχής και έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς.

Όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν, οι κακοποιοί άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, ενώ οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ απάντησαν με πυρά. Οι κάτοικοι μαρτυρούν ότι η ανταλλαγή πυρών διήρκησε αρκετά λεπτά θυμίζοντας «πόλεμο».

Οι δραπέτες έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής παρά το ότι ο οπλισμός τους ήταν βαρύς όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια.

Πολύ κοντά στον εντοπισμό του Κόλα

Ευρεία είναι η επιχείρηση για τον εντποπισμό και του Μάρκο Κόλα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ, της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δραπέτες είχαν χωριστεί λίγο πριν την χθεσινή αιματηρή συμπλοκή για να δυσκολέψουν το έργο των αστυνομικών. Για αυτό το λόγο οι υπόλοιποι τρεις δραπέτες, ανάμεσά τους και ο Κόλα, δεν ήταν παρόντες στην συμπλοκή.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν θα έχει απομακρυνθεί από την περιοχή ενώ οι θερμικές κάμερες αναμένεται να έδωσαν στοιχεία και σε αυτή την περίπτωση. Από χτες το βράδυ πάντως όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους ενώ να σημειωθεί ότι η συνδρομή των ΕΚΑΜ και των ιχνηλατών αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από αποτελεσματική για την Αστυνομία.
 


σχετικα αρθρα