Ρεπορτάζ : Αναστασία Γαλάνη

Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τον εντοπισμό παγιδευμένου φακέλου στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο. Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία, ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη.  Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και επι τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων που να οδηγούν στους δράστες.

Ο παραλήπτης ήταν πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής που πρόσφατα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη χωρίς οι δράστες να το γνωρίζουν.

Το γεγονός πως ο φάκελος ήταν μέσα σε ντοσιέ παραπέμπει στην ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI που παλιότερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ακόμη ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Συγκεκριμένα, αν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο, καλείται να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.