Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου όταν o πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε ένα  έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, και το οποίο ανήκει στις προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού. 

Κατά την υπεράσπιση Ζήγρα το έγγραφο αυτό υποδείκνυε στο Νίκο Zήγρα τι να πει στις εισαγγελικές αρχές σε περίπτωση που συλληφθεί και μάλιστα αυτό το έγγραφο υπήρχε πριν καν ασκηθεί οποιαδήποτε δίωξη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο,  παραδέχτηκε πως είναι δικό του:  

«Είναι ένα έγγραφο εργασίας δικό μου. Αφορά σκέψεις μου και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους.» 

Πρόεδρος Δικαστηρίου: «Τι έγγραφο εργασίας; Ποιον αφορά;» 

Άκης Τσοχατζόπουλος«Είναι ένα έγγραφο που βρέθηκε στο γραφείο μου. Είναι προσωπικό δεδομένο και ζητώ να μην απασχολήσει άλλο. Είναι ένα πόνημα ιδιωτικό.» 

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, άφησε νέες αιχμές κατα του κ.Τσοχατζόπουλου. «Ο Άκης είναι πίσω από αυτό το έγγραφο, το συνέταξε μαζί με το δικηγόρο του. Με καλέσανε στο γραφείο του και μου το έδωσαν. Εγώ το έσκισα και έφυγα, γιατί δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτές τις βλακείες.»

Νωρίτερα το Δικαστήριο έκανε δεκτή για πρώτη φορά μια ένσταση από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού δέχθηκε να μην αναγνωστεί ο φάκελος που είχε καταγγελθεί πως είχε κλαπεί από το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου το 2010.

Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού για το ημερολόγιο και τις προσωπικές του σημειώσεις, κάτι που προκάλεσε νέα αντίδραση  του πρώην υπουργού. «Aν κατάλαβα καλά σκέφτεστε να επιλέξετε από το υλικό που βρέθηκε στο αρχείο μου, στο οποίο περιλαμβάνονται και πολλά  προσωπικά μου δεδομένα, συγκεκριμένα έγγραφα. Τότε πάμε για νέο γύρο δημοσιοποίησης τους στον Τύπο».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.