Πέρα από κόμματα και παρατάξεις, πολίτες της Καλλιθέας από την πρώτη στιγμή, άνθρωποι με δράση, όραμα και στόχους ένωσαν τους προβληματισμούς τους, για το ΤΩΡΑ της πόλης τους, με επικεφαλής της υπερκομματικής κίνησης τον γνωστό δημοσιογράφο Λάζαρο Λασκαρίδη.

Μαζί του θα είναι 30 στελέχη, τα ονόματα των οποίων είναι:

Αναστασόπουλος Κώστας (ιδιωτικός υπάλληλος), Αρβανίτης Νίκος (καλλιτεχνικά), Αργεντάκη Μάγδα (ελεύθερη επαγγελματίας), Βαρούνα Βασιλική (παιδοψυχολόγος), Βογιατζάκη Σοφία (ηθοποιός), Βουμβάκη Πόπη (τουριστική πράκτορας), Γιακουμέλος Λευτέρης (φυσικός), Γιατράς Νίκος (διαιτολόγος), Δημητριάδου Αθηνά (ιδιωτική υπάλληλος), Διαγουρτάς Δημήτρης (γεωφυσικός), Δρακάκη Γεωργία (υπάλληλος ΔΕΚΟ), Ζάχος Στέλιος (ελεύθερος επαγγελματίας), Κοντοβουνήσιος Στάθης (ξενοδοχοϋπάλληλος), Κοσμίδου Βούλα (νηπιαγωγός), Κουτσοθεόδωρος Γιώργος (ιδιωτικός υπάλληλος), Λαγός Γιάννης (ιδιωτικός υπάλληλος), Μανιάτης Θεόδωρος (ασφαλιστής), Μαραγκός Χάρης (διαφημιστική εταιρία), Μαργαρίτης Στάθης (ιδιωτικός υπάλληλος), Μάρκος Τριαντάφυλλος (τραπεζικός), Μητσοπούλου Μαρία (γραφίστρια), Μιχαηλίδης Λευτέρης (γιατρός, μαιευτήρας-γυναικολόγος), Παγώνη Μαρία (ιδιωτική υπάλληλος), Πέρκα Ελένη (δικηγόρος), Πετρίδης Γιώργος (έμπορος αυτοκινήτων), Πρέντζας Νάσος (αξιωματικός Λιμενικού Σώματος), Σκαρλέτος Απόστολος (λογιστής), Σταυρινού Άννα- Στέλλα (φυσικοθεραπεύτρια), Τσουκαλά Μαριάνα (τουριστική πράκτορας), Φωτιάδης Παύλος (γραφείο μεταφορών) και Χαλαστάνη Φωτεινή (ελεύθερη επαγγελματίας).

Οι βασικές αρχές του ΤΩΡΑ Καλλιθέα είναι οι εξής:

“Σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και με την πλειοψηφία των πολιτών να ζει στα όρια της ανέχειας, η ζωή στη γειτονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η αδυναμία ανταπόκρισής τους ακόμα και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους καθιστά τον Δήμο υποχρεωμένο να απλώσει ένα πέπλο κοινωνικής προστασίας που θα αγκαλιάσει όλους τους δημότες.

Με τις αποδοχές όλων να περικόπτονται διαρκώς και το φάσμα της ανεργίας να διευρύνεται,  οι πολίτες της Καλλιθέας έχουμε ανάγκη από παροχές που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να πορευτούμε αξιοπρεπώς σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά της πόλης, κι όχι μόνο για εκείνα που οι γονείς τους «έχουν κάποιο γνωστό», Κοινωνικό Φροντιστήριο, πραγματικά μαζικός αθλητισμός, ουσιαστικές δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ανάπτυξη όλων των υποδομών για την εσωτερική μετακίνηση των δημοτών, λύσεις στο ακανθώδες ζήτημα της στάθμευσης ασφάλεια για τους νέους αλλά και τους ηλικιωμένους που πέφτουν συστηματικά θύματα κλοπών, είναι ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Η μόνιμη δικαιολογία ότι «ο Δήμος, λόγω της συγκυρίας, δεν έχει χρήματα για να δράσει» καταπέφτει εκ των πραγμάτων, αφού η εξάπλωση της Αλληλεγγύης, σε ότι αφορά θέματα εκπαίδευσης,  υγείας και αθλητισμού, η συνεργασία με τις Αστικές Συγκοινωνίες για τη μετακίνηση εντός της πόλης και η ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας με την παρουσία της στις λεγόμενες επίφοβες, για την ασφάλεια, περιοχές,  η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων χώρων για τη στάθμευση,  δίδουν τις απαντήσεις.

Δυστυχώς, η Καλλιθέα έχει  καταστεί πλέον μια «νεκρή πόλη». Υπολείπεται άλλων Δήμων του λεκανοπεδίου σε πάρα πολλά. Τα τελευταία 40 χρόνια μόνο δύο μεγάλα έργα έχουν υλοποιηθεί, η δημιουργία της πλατείας Δαβάκη και η κάλυψη του Ιλισού. Η αδράνεια της διοίκησης επηρεάζει και τους κατοίκους. Κανείς δεν ασχολείται με τίποτα γιατί δεν πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει. Η συμπολίτευση θέλει απλά έναν Δήμο χωρίς ευθύνες και η αντιπολίτευση αρκείται στο ρόλο της.

Η ευθύνη γι’ αυτή τη «νεκρή πόλη» ανήκει, σε διαφορετικό βαθμό βεβαίως, σε όλους μας. Επιμεριζόμενοι την ευθύνη  που μας αναλογεί, πολίτες της Καλλιθέας από την πρώτη στιγμή που ήλθαμε στον κόσμο- άνθρωποι που δεν διεκδικήσαμε ποτέ θέση σε εκλογικές διαδικασίες του Δήμου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας και να τις συζητήσουμε με όλους τους συνδημότες μας.
Στόχος μας δεν είναι να αντιδικήσουμε με κανέναν. Δεν θα αναδείξουμε τι δεν έγινε αλλά τι απαιτείται –και είναι εφικτό- να γίνει.

Δεν έχουμε κανένα κομματικό χρώμα και δεν θα λάβουμε κανένα χρίσμα. Μπορεί ως σκεπτόμενοι άνθρωποι να μας χωρίζουν αρκετά ζητήματα για το πώς θα αλλάξουμε τον πλανήτη ή τη χώρα μας, όμως η καθημερινότητά μας  στην Καλλιθέα είναι ίδια για όλους μας. Είμαστε όλοι εδώ για να αλλάξουμε τη ζωή στην πόλη μας κι είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε.

Θέλουμε να ζούμε  καλύτερα στην πόλη μας, όχι με τη λογική των φιλανθρωπιών, αλλά με τη δημιουργία κοινωνικών δομών, , θεσμών και μηχανισμών που θα της επιτρέπουν να αναδειχθεί.

Επιδιώκουμε την αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών, με αυτοματισμούς, κανόνες και αντικειμενικά κριτήρια.

Μπαίνει μπροστά μια διαδικασία που ξεκινά από κάτω προς τα πάνω. Ξεκινάμε όλοι μαζί μια όμορφη διαδρομή, με ανοικτό πεδίο αναζήτησης και δημιουργίας.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε επαρκώς στα δύσκολα χρόνια που έχουμε μπροστά μας.

Για το σήμερα και το αύριο, αφήνοντας στην άκρη το χθες.

Για να αποκτήσουμε, επιτέλους, ποιότητα ζωής,  για να έχουμε πρόσβαση στον πολιτισμό και σε όλα τα δρώμενα που μας αφορούν. Για να μπορούμε να λέμε με καμάρι αλλά και να το εννοούμε  ότι «ζούμε στην Καλλιθέα»!

Πηγή: lykavitos.gr