Η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ παρουσιάστηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία της Υπουργού πολιτισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννης και πολλών άλλων προσκεκλημένων. 

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού παρουσιάσαν ένα  βίντεο με καρτούν, διάρκειας 49 δευτερολέπτων που χλευάζει τις κακές συνήθειες του Έλληνα λουόμενου, όπως είναι τα σκουπίδια, η ηχορύπανση και οι ρακέτες.

Στο σποτ ακούγεται: «Στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, κάτω από τον υπέροχο ελληνικό ήλιο ένας επισκέπτης ετοιμάζεται να απολαύσει τις διακοπές του.

Σε μια μαγική παραλία με κρυστάλλινα νερά, πεντακάθαρη αμμουδιά, να απολαμβάνει την ηρεμία, τη φιλοξενία και τη γαλήνη...»  και αμέσως μετά στην οθόνη εμφανίζονται σκουπίδια, ηχοσυστήματα, ρακέτες κ.ά. «...περίπου», συνεχίζει το βίντεο «πρέπει να εξαφανίσουμε αυτό το περίπου, για να μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του».

Δείτε παρακάτω το σποτ:

 

Με σύνθημα «Ελλάδα, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου», ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού μας καλούν «να εξαφανίσουμε όλοι μαζί το περίπου» ώστε τόσο οι φετινοί επισκέπτες όσο και οι Έλληνες τουρίστες να χαρούν τις ομορφιές της χώρας χωρίς αντιπερισπασμούς.