Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Την δύσβατη περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, «χτενίζουν» οι αστυνομικοί και οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ έπειτα από συμπλοκή που υπήρξε μεταξύ ενόπλων κακοποιών και ανδρών της Αστυνομίας. Οι κακοποιοί που έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο Navara από τη Φιλιππιάδα σήμερα νωρίς το πρωί έπεσαν σε μπλόκο στην Άρτα.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς οι ένοπλοι έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και κινήθηκαν με κλεμμένη μηχανή για λίγο προς το βουνό και στη συνέχεια πεζοί.Το αγροτικό αυτοκίνητο εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, ενώ στη συνέχεια έκλεψαν και δεύτερο ΙΧ μάρκας Ford.

Η πορεία αλλά και ο τρόπος δρασης των κακοποιών, «δείχνει» του δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως φαίνεται επιχειρούν να περάσουν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από τα Γιάννενα καθώς και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Την ίδια ώρα, από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.

Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.

«Χωριστούς» δρόμους οι δραπέτες

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δραπέτες έχουν διασπαστεί σε δύο ομάδες. Στη μία είναι ο «αρχηγός» Μάρκο Κόλα, ο Ίλιρ Κούπα και ένας ακόμα δραπέτης αγνώστων στοιχείων, ενώ στην άλλη ομάδα είναι οι δύο δραπέτες Μουρατάι και ο Κλεμέντ που συμμτεχείχαν στην μεγάλη ληστεία της Λάρισας με λεία 1 εκατ. ευρώ. Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δραπέτες που ακολουθούν διαφορετικούς «δρόμους» πλέον για να δυσκολέψουν έτσι και το έργο της αστυνομίας, να βρίσκονται κοντά στην Ήπειρο αλλά και στη Βοιωτία όπου το πρωί έγινε ληστεία στα ΕΛΤΑ της περιοχής από άνδρες με καλάσνικοφ.