Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο του διοικητηρίου όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλα από τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που τοποθέτησαν τριάντα κουκουλοφόροι τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πυλωτή του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά οι ζημιές που προκλήθηκαν εξωτερικά και εσωτερικά στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου είναι πάρα πολύ μεγάλες, ενώ από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν και τη φωτιά που ξέσπασε καταστράφηκαν ολοσχερώς δυο υπηρεσιακά οχήματα και ένα λεωφορείο.

Ο κ. Γρανάς δεν κρύβει την έκπληξή του για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη αλλά και τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν και την βαρβαρότητα με την οποία έδρασε η μικρή ομάδα των άγνωστων κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδη, στις 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης μια ομάδα 30 ατόμων, έχοντας τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες και κράνη και κρατώντας στα χέρια λοστούς και βαριοπούλες, μετέβησαν στο διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας.

Αρχικά περιέλουσαν με βενζίνη το χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου και στη συνέχεια προκάλεσαν πυρκαγιά με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε τρία οχήματα, ένα λεωφορείο και δύο επιβατηγά, ενώ από την καύση και την πτώση του μονωτικού υλικού της οροφής, προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο οχήματα.

Από την έκρηξη των αυτοσχέδιων μηχανισμών έσπασε η τζαμαρία της εισόδου από την πίσω πλευρά του κτιρίου, ενώ φθορές προκλήθηκαν σε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών.

Από το πάρκινγκ της αντιπεριφέρειας, στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς την οδό Βενιζέλου όπου έσπασαν με βαριοπούλες τους υαλοπίνακες της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στην οδό Φιλίππου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έπειτα εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.