current views are: 2

5 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση12:22

Πρόεδρος σε Άκη: «Φέρτε και τον Ομπάμα για μάρτυρα»

Έγγραφα τα οποία διαβιβάστηκαν από τους ανακριτές και κάνουν λόγο για ύποπτα εμβάσματα που περνούσαν από διάφορες εταιρείες και λογαριασμούς κατηγορουμένων, απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημοσίευση 12:22’
αρθρο-newpost

Έγγραφα τα οποία διαβιβάστηκαν από τους ανακριτές και κάνουν λόγο για ύποπτα εμβάσματα που περνούσαν από διάφορες εταιρείες και λογαριασμούς κατηγορουμένων, απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Έγγραφα τα οποία διαβιβάστηκαν από τους ανακριτές και κάνουν λόγο για ύποπτα εμβάσματα που περνούσαν από διάφορες εταιρείες και λογαριασμούς κατηγορουμένων, απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδηλίνη, ανέγνωσε έγγραφο στο  οποίο  αναφέρεται ότι 2.070.000 ελβετικά φράγκα κατατέθηκαν από την εταιρεία ΜΙΕ του επιχειρηματία  Μιχάλη Ματαντού (σ.σ μέσω της εταιρείας του φέρεται να έχουν προωθηθεί μίζες για την σύμβαση των υποβρυχίων) σε λογαριασμό του Οράτιου Μελά (ιδιοκτήτης της MORELLIA) στην εταιρεία Morgan Stanley.

Όπως ανέγνωσε η εισαγγελέας, 1.455.00 ελβετικά φράγκα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό της Morgan στο όνομα Κωνσταντίνος Τάλας και με πληρεξούσια την αδελφή της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο κατηγορούμενος αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας πως το έγγραφο είναι πλαστό.

Τσοχατζόπουλος: Αυτό το έγγραφο πότε ήρθε; Είναι πλαστό…

Πρόεδρος: Αφήστε να μιλήσει η εισαγγελέας για τα έγγραφα…

Εισαγγελέας: Το δεύτερο έγγραφο αφορά λογαριασμό στην «Κρεντιτ Αγκρικόλ» του Νίκου Ζήγρα στον οποίο εμβάζεται 1.600.000 δολάρια σε λογαριασμό της MORELLIA. Αφορά σε  επιταγές του Φουάντ προς την εταιρεία BLUEBELL, INBESTMENT και λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα, ύψους 8.100.000 ελβετικών φράγκων».

Η εισαγγελέας προσκόμισε και δύο CD με κινήσεις λογαριασμών του Νίκου Ζήγρα και της εταιρείας BLUEBELL από το 1997.

Εισαγγελέας: Το δεύτερο cd αφορά σε λογαριασμούς της Μόργκαν Στάνλεϊ σε λογαριασμούς του Ζήγρα, όπου μπαίνουν μεγάλα ποσά  από τον Φουάντ. Αφορά σε 6.700.000 ελβετικά φράγκα  που μεταφέρθηκαν από λογαριασμούς του Ν. Ζήγρα  προς την εταιρεία TORCASSO, στην Κύπρο  και άλλο ένα εκατομμύριο από λογαριασμό του Ζήγρα  προς τα εκεί. 

Αφορά κίνηση μεγάλων ποσών από λογαριασμούς Ζήγρα προς την εταιρεία Μορέλια ,1.500.000 ευρώ προς την εταιρεία NORIS .

Τα απομεινάρια των λογαριασμών αυτών  καταλήγουν σε εταιρεία του Ν. Ζήγρα  που έκλεισε το 2010 με υπόλοιπο 3.947.000 ελβετικά φράγκα  τα οποία εμβάστηκαν στην MORGAN .Τα 2,2 εκατομμύρια  που βρέθηκαν τελικά  δεσμεύτηκαν από τις ελληνικές αρχές.Την έντονη αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η Πολιτική Αγωγή όταν είπε πως ένα από τα έγγραφα που προσκομίζει αφορά στην πράξη καταλογισμού των 613.000 ευρώ εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, θεωρώντας ότι υπάρχει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει αυτό;

Πολτική Αγωγή: Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι τα 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο όφελος περιουσιακό.

Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.

Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό δημόσιο.

Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει είναι ψευδή στοιχεία.

Πολιτική Αγωγή: Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία. Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου κύριε Τσοχατζόπουλε.

Τέλος, σε ερώτηση του Ακη Τσοχατζόπουλου για το εάν τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση για την κλήση μελών του ΚΥΣΕΑ, ο Πρόεδρος απήντησε πως το δικαστήριο θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Να φέρετε όποιον μάρτυρα θέλετε, ακόμα και τον Ομπάμα εμείς θα τον ακούσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.


σχετικα αρθρα