Σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προχώρησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ. Για «φασιστική επίθεση» και «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών» κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ηγεσία της οποίας δέχθηκε τα «βέλη» του δημάρχου Αθηναίων.

Ο δήμος Αθηναίων κατήγγειλε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεση την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και προσωπικά τον πρόεδρό της Θ. Μπαλασόπουλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών στη δήλωσή του καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη» και σημειώνει ότι επικοινώνησε ήδη μαζί του προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του. «Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» καταλήγει ο υπ. Εσωτερικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει κι αυτό την «απαράδεκτη επίθεση»,  την οποία χαρακτηρίζει «φασιστική». Όπως σημειώνει, η επίθεση εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ «την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». 

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ εκφράζει την ανησυχία της διότι «το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» και σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» καθώς και «να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης». 

Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων σε δριμεία ανακοίνωση σημειώνει ότι η «σωματική επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων», κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, «αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».  

Μάλιστα, καταφέρεται ευθέως κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον οποίον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και καταλήγει: «Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπουκικές επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων».

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «φασιστική επίθεση» και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».