Άγρια επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σήμερα το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μετέδωσε αποκλειστικά βίντεο το οποίο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης όπου φαίνεται ο Δήμαρχος να τρέχει και φυγαδεύεται με μηχανή μεγάλου κυβισμού ενώ τον κυνηγούν εξαγριωμένα άτομα.

Στο βίντεο ο κ. Καμίνης τρέχει και δύο άνδρες επιχειρούν να τον προστατεύσουν, ενώ άγνωστοι του πετούν αντικείμενα.

Ταυτόχρονα, με δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε τον προέδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «οι τραμπουκισμοί αυτοί σε βάρος ενός εκλεγμένου δημάρχου είναι απαράδεκτοι».

«Αφού ο κ. Μπαλασόπουλος μας μιλάει για χουντικούς, για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες άρα τους ξέρει. Να πάει να τους καταγγείλει», επισήμανε και πρόσθεσε: «Οι ίδιοι είναι που είχαν κάνει την επίθεση στον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη; Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Σε άλλη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετέρχεται μεθόδους του παρελθόντος που έχουν χρεοκοπήσει. «Δεν θα με καταπτοήσουν. Εγώ θα το πάω μέχρι τέλους», διεμήνυσε.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική αστυνομία, επισήμανε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι πρέπει να μπει μια τάξη στους δήμους και αυτό θα γίνει μόνο με αξιολόγηση.