Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο πρώτος το βράδυ της Κυριακής από ομάδα αγνώστων.

Ο κ. Καμίνης απο χτες το βράδυ δεν σταμάτησε να «φωτογραφίζει» τους υπαίτιους της επίθεσης χαρακτηρίζοντας ως ηθικό αυτουργό τον κ. Μπαλασόπουλο και την ίδια ώρα η πλευρά της ΠΟΕ- ΟΤΑ να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με το περιστατικό. Την ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρουν οι σκηνές βίντεο- ντοκουμέντο από την επίθεση όπου φαίνεται οι άνδρες ασφαλείας να φυγαδεύουν τον δήμαρχο Αθηναίων και στη συνέχεια ομάδα ατόμων με μπουκάλια στα χέρια και άλλα αντικείμενα να του επιτίθενται.

Ο Γιώργος Καμίνης σε δηλώσεις σημείωσε ευθέως ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης που δέχθηκε. «Οι τραμπουκισμοί αυτοί σε βάρος ενός εκλεγμένου δημάρχου είναι απαράδεκτοι», σημείωσε ενώ πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Μπαλασόπουλος μας μιλάει για χουντικούς, για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες άρα τους ξέρει. Να πάει να τους καταγγείλει. Οι ίδιοι είναι που είχαν κάνει την επίθεση στον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη; Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Από την άλλη πλευρά, κ. Μπαλασόπουλος, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ότι «δεν είμαστε ανόητοι να προκαλέσουμε επεισόδια. Ας μας πει ο κ. Καμίνης ποιοι τον χτύπησαν. Τους ξέρει» και τόνισε ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση και μας κάνει εντύπωση η προσπάθεια να μας εμπλέξει ο κ. Καμίνης»  Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στη χθεσινή συγκέντρωση υπήρχαν 3.000 κόσμου και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και την ευθύνη» και επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας «ας μας πει που τον στοχοποίησαν τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ».

Η, δε, ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ανακοινωσή της κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τέλεος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετέρχεται μεθόδους του παρελθόντος που έχουν χρεοκοπήσει διαμηνύοντας ότι «Δεν θα με καταπτοήσουν. Εγώ θα το πάω μέχρι τέλους».

Σε ό,τι αφορά πάντως  στη δημοτική αστυνομία, επισήμανε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά της ΕΛ.ΑΣ. Τέλος, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι πρέπει να μπει μια τάξη στους δήμους και αυτό θα γίνει μόνο με αξιολόγηση.