Την πορεία των δημοτικών αστυνομικών μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «έκοψαν» οι αστυνομικοί.
 
Ωστόσο, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης  συμμετείχαν στην πορεία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση αφορά στην πρόταση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πρόγραμμα της κινητικότητας. Όπως έγινε γνωστό, συνεχίζεται αύριο στις 9.30 το πρωϊ η συνάντηση μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Δ. Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνόμων.
 
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πάντως, στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο επομένως αποφεύγονται οι μετακινήσεις των οδηγών προς το Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι είναι σήμερα κλειστοί σε όλη τη χώρα με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει τις ίδιες ώρες και η ΑΔΕΔΥ. Τέλος, οι εργαζόμενοι στα δημοτική αστυνομία πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.