Ανακλήθηκε η απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Γιώργου Πασχόπουλου, που αφορούσε στην εκκένωση της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά που μαινόταν στην περιοχή από το μεσημέρι, έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Ειδικότερα, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο και στις αποθήκες πυρομαχικών, ενώ στο άλλα μέτωπα η επιχείρηση για τον έλεγχο της πυρκαγιάς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα με δεκάδες Πυροσβέστες ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς ενώ έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες περιοχές.

Το ΓΕΣ έχει κινητοποιηθεί και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια του στρατοπέδου και της πόλης.

Εκτός από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούν από εδάφους και αέρος, στην περιοχή έφθασαν και 100 περίπου στρατιώτες, οι οποίοι προσφέρουν χέρι βοηθείας στην κατάσβεση και ιδιαιτέρως στην θωράκιση των αποθηκών όπου βρίσκονται τα πυρομαχικά.