Την κατηγορηματική διάψευση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου, Κωνσταντίνου Σούλη, προκάλεσε ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία ο Θάλαμος Επιχειρήσεων “νέκρωσε” χθες για έξι ώρες λόγω διακοπής ρεύματος.

Η χθεσινή διακοπή ηλεκτροδότησης δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, διαβεβαίωσε -με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο αντιναύαρχος Σούλης. “Αμέσως μόλις έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω της κακοκαιρίας, τέθηκαν σε ισχύ οι μονάδες «emergency», δηλαδή η ηλεκτρογεννήτρια που έχει ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου” επεσήμανε στη δήλωσή του.  Τόνισε, μάλιστα, ότι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας έχει ξεχωριστή γραμμή ηλεκτροδότησης και ότι από τη τετράωρη διακοπή, από τις 9 το βράδυ έως της 1 μετά τα μεσάνυχτα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στο Υπουργείο.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δήλωσή του έκανε λόγο “για έξι (6) ολόκληρες ώρες” με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων να μη λειτουργεί και διατύπωνε σειρά ερωτημάτων:

«Πραγματικά απορούμε τι απομένει να δούμε. Χθες ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ), παρέμεινε σβηστός για έξι (6) ολόκληρες ώρες λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης. Διερωτόμαστε, λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν είχαμε ναυτικό ατύχημα και μάλιστα στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία.

Ποιος τελικά εγγυάται την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και μάλιστα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες;

Ποιος ευθύνεται για την ανεπαρκή συντήρησή του Θαλάμου Επιχειρήσεων;

Ως που θα φτάσει η έλλειψη ενδιαφέροντος και η εικόνα διάλυσης;

Μάλιστα το σήριαλ συνεχίζεται, αν σκεφτούμε ότι σήμερα δεν έχει ρεύμα ούτε καν το ΥΘΥΝΑΛ! Και μια λέξη υπάρχει για να περιγράψουμε όσα γίνονται: Ντροπή».