Οι βουλευτές Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανόλης Στρατάκης και Μανόλης Κεφαλογιάννης αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και θέλοντας να συνεισφέρουν στην απρόσκοπτη και πολυσήμαντη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη, αποφάσισαν να ανοίξουν λογαριασμό αλληλεγγύης.

Οι βουλευτές καλούν τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια για να υποστηριχτεί η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, βάζοντας φραγμό στον κοινωνικό αποκλεισμό και διευκολύνοντας την απεξάρτηση και πλήρη επανένταξη χιλιάδων, νέων κυρίως, συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πέσει στα «δίχτυα» των ναρκωτικών.

Οι βουλευτές σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν:
Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η xώρα μας, η ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης και ανθρωπιάς συντελεί αναμφισβήτητα στην προστασία του κοινωνικού ιστού από τις συνέπειες της κρίσης. Η υποστήριξη του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών ομάδων με αδύναμο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, τίθεται όχι μόνο ως κυρίαρχη προτεραιότητα κάθε σύγχρονου δημοκρατικού κράτους αλλά και ως η δομική προϋπόθεση μιας ζωντανής κοινωνίας πολιτών.

Ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας που επιδεικνύει μια διαφορετική αντίληψη για την αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της εποχής μας, αποτελεί σήμερα το κοινωνικό «στοίχημα» για όλους μας. Ένα κράτος που θα δημιουργεί ευρύτερα κοινωνικά πεδία αλληλεγγύης με την πρωτοβουλία υπεύθυνων και ενεργών πολιτών. Ειδικότερα, προσθέτουν ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι κοινωνικός, είναι ανθρώπινος, τοπικός, εθνικός και παγκόσμιος. Σε αυτόν τον αγώνα το «εμείς» υπερισχύει του «εγώ». Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Από εμάς εξαρτάται να δώσουμε μια νέα προοπτική στα παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για να επιστρέψουν στο δρόμο τους. Μόνο έτσι θα χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Με αυτό το δεδομένο επισημαίνουν: εμείς ως Βουλευτές Ηρακλείου, πέρα από τις όποιες πολιτικές παρεμβάσεις μας σε κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο, οφείλουμε να υποστηρίξουμε ως άτομα το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).  Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη (ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ), από το Λασίθι έως τα Χανιά, βρίσκεται κάθε μήνα δίπλα σε περισσότερους από 600 συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους.

Ο λογαριασμός που άνοιξαν οι βουλευτές τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και τα στοιχεία του είναι
Τράπεζας Πειραιώς : 5753 - 020274 - 278

TAGS