Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η φοιτητική κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αν και η ώρα συγκέντρωσης των φοιτητών στα Προπύλαια ήταν στις 12, η προγραμματισμένη πορεία τους προς τη Βουλή άρχισε μετά τις δύο το μεσημέρι.

Το σύνθημα στο κεντρικό πανό αναφερόταν στα αιτήματα των φοιτητών: "Γκρεμίζουν τις κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Κάτω η χούντα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί. Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο. Με αγώνα διαρκείας θα γίνει η ανατροπή σε εκπαίδευση και εργασία".

Οι φοιτητές, που στην πλειονότητά τους ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, φτάνοντας στη Βουλή, ανέφεραν σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ότι πρόθεσή τους είναι να κάνουν “κυλιόμενες” καταλήψεις, ώσπου να οπισθοχωρήσει -όπως είπαν- η κυβέρνηση και να πάρει πίσω τη μεταρρύθμιση.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, έχουν αρχίσει οι καταλήψεις σε τμήματα. Οι φοιτητές είπαν ότι υπό κατάληψη τελούν περίπου 30 πανεπιστημιακά τμήματα σ΄ όλη τη χώρα.

 Πάντως, στο ΕΜΠ, εκτός των καταλήψεων, δεν εργάζονται και τα μέλη ΔΕΠ. Απεργούν, επίσης, οι πανεπιστημιακοί στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Θεσσαλίας.

.