Τις πληροφορίες και τα σενάρια που τον θέλουν ως «πνευματικό» ηγέτη και υποκινητή των δραπετών των φυλακών Τρικάλων αντέκρουσε ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος μιλώντας στο bloko.gr διατείνεται ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με κάποιον από τους δραπέτες στις φυλακές. Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον δραπέτη Μάρκο Κόλα.

«Δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Δεν τους ξέρω. Πρέπει επιτέλους να μ' αφήσουν ήσυχο να βγάλω τη φυλακή μου. Τί σχέση έχω εγώ με τα παιδά που δραπέτευσαν από τα Τρίκαλα. Από που κι ως που προκύπτει κάτι τέτοιο; Στο φινάλε θα με αναγκάσουν να κάνω πράγματα που ούτε θα θέλουν να τα σκέφτονται. Όταν βρίσκουν κάτι κοντά σε φυλακή που είμαι εγώ, αμέσως να μου τα φορτώσουν και να με κατηγορήσουν. Νισάφι πια. Ας ψάξουν και τα τηλεφωνήματα μου. Αφού τα ακούνε όλα. Μέχρι και την αρρώστια μου αμφισβήτησαν. Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει τους γιατρούς» σχολίασε σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το σχέδιο απόδρασης του ίδιου από τους δραπέτες των Τρικάλων.

Σχετικά με τον αδίστακτο δραπέτη Μάρκο Κόλα δήλωσε:  «Πρώτον. Τον λένε δολοφόνο του Βύρωνα, απ'ότι φάνηκε όμως δεν πυροβόλησαν αυτοί τον Αλβανό που πέθανε εκεί αλλά οι αστυνομικοί. Δεύτερον και με την κοπέλα ήταν η άτυχη στιγμή. Τον λένε και δολοφόνο του αστυνομικού. Απ' ότι διάβασα, έπιασαν τους τρεις και τους είχαν δεμένους. Αν είναι έτσι όπως τον λένε, γιατί δεν τους σκότωσε επιτόπου; Τί μια ισόβια, τί 10. Πήγε με το πιστόλι του 1970 να τους πιάσει. Όταν βλέπεις 5 καλάσνικοφ δεν κάνεις τον σούπερμαν. Και πάλι όμως πυροβόλησε στα πόδια. Κι εκεί ήταν άτυχη η στιγμή».