Με μια σκληρή ανακοίνωση η Κωπηλατική Ομοσπονδία απαντά στο αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που άφηνε αιχμές και ζητούσε την παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή   ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους πρόσφατους θανάτους, από οξεία λευχαιμία, των κωπηλατών Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και Στρ. Αγγελίδη καθώς και Κύπριας αθλήτριας του στίβου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ «Κατ' αρχήν θα περιμέναμε τον αυτονόητο σεβασμό στη μνήμη του και όχι την σύνδεση ή ατυχείς συνειρμούς για το τραγικό αυτό γεγονός "με εύλογα ερωτηματικά". Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1.Οι δύο αθλητές που "χάθηκαν" το τελευταίο διάστημα δεν ανήκαν ούτε στο ίδιο άθλημα, ούτε στις ίδιες ομοσπονδίες.

2.Ο αδικοχαμένος Στρατής Αλεξίδης είχε σταματήσει την αθλητική του δραστηριότητα εδώ και τέσσερα χρόνια όπως καταγράφεται στα μητρώα της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

3.Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις εθνικές ομάδες υπόκειτο σε όλους ανεξαιρέτως τους ελέγχους αντιντόπινγκ και ουδεμία περίπτωση Θετικού δείγματος υπήρξε ποτέ.

4.Όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία έχει ξοδέψει μεγάλα κονδύλια για τους ιατρικούς ελέγχους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μελών της εθνικής ομάδας, κάτι που εξακολουθεί να κάνει παρά την δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων στον αθλητισμό.

5.Πέραν των τακτικών ελέγχων αντιντόπινγκ με συχνότατες αποφάσεις του Δ.Σ., οι αθλητές των εθνικών ομάδων για χρόνια τώρα υποβάλλονται και σε "αιφνιδιαστικούς" εκτός αγώνων ελέγχους.

6.Σε ότι αφορά τους προληπτικούς ελέγχους υγείας των αθλητών μας στις εθνικές ομάδες, η ΕΚΟΦΝΣ είναι και πάλι πρωτοπόρα πραγματοποιώντας ετησίως πλήθος, καρδιολογικών, αιματολογικών, εργοφυσιολογικών και οποιωνδήποτε άλλων αναγκαίων για αθλητές «υψηλού Πρωταθλητισμού» ελέγχων.

 

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι τα μετάλλια και οι διακρίσεις της Ελληνικής Κωπηλασίας από την ίδρυση της και ειδικά τα τελευταία χρόνια (ανάμεσά τους τρία Ολυμπιακά) είναι ικανά να "πνίξουν" κάθε σκιά που κάποιοι προσπαθούν κακόβουλα ή από άγνοια να ρίξουν στο άθλημα της Κωπηλασίας».