«Όποιος και αν είναι ο «μνηστήρας» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η προωθούμενη ιδιωτικοποίησή του θα συνοδευτεί με δραστικές αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τα λαϊκά στρώματα», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για την πώληση του ΤΤ.

Προσθέτει δε ότι «προδιαγράφεται νέος γύρος 500 απολύσεων, μετά τις 600 απολύσεις με την μορφή της «εθελούσιας» εξόδου που προηγήθηκαν. Οι λαϊκές αποταμιεύσεις θα γίνουν βορά στην κερδοφορία του τραπεζικού ομίλου στον οποίο θα καταλήξει. Προϋποθέτει επίσης δραστική επιδείνωση τόσο στους όρους των λαϊκών αποταμιεύσεων, όσο και στους όρους τραπεζικού δανεισμού για τα λαϊκά στρώματα».

«Ο «μνηστήρας» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η κατάληξη των ανταγωνισμών των τραπεζικών ομίλων που διεκδικούν την εξαγορά του, δεν αφορούν του εργαζόμενους που απολύονται, τους δανειολήπτες που κινδυνεύει το σπίτι τους να βγει στο σφυρί, τους μικρομετόχους που καταστράφηκαν», αναφέρει το ΚΚΕ στο σχόλιό του, καταλήγοντας οτι "μονόδρομος για το λαό είναι η οργάνωση της πάλης για ρήξη με τα μονοπώλια και την ΕΕ, για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα».