Το επίσημο σχέδιο με τους αριθμούς και τις κατηγορίες από τις οποίες θα οδηγηθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 εκπαιδευτικοί μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι στις 12 στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Οι πρώτες πληροφορίες για το ποιοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δόθηκαν ήδη από χθες στη δημοσιότητα -με τη μορφή διαρροών, από το υπουργείο Παιδείας. 

Οι εκπαιδευτικοί των τομέων υγείας και πρόνοιας και των ειδικοτήτων αισθητικής, κομμωτικής και γραφικών τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ πρόκειται να ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικότερα, με βάση το σχέδιο αυτό στη διάρκεια του καλοκαιριού 2.000 εκπαιδευτικοί των παραπάνω κατηγοριών υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ την ίδια στιγμή καταργούνται και 46 ειδικότητες στα τεχνικά λύκεια. 

Παράλληλα, 500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Από το συνολικό αριθμό των 2.000 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, το 60% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των ΟΤΑ.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, το γεγονός αυτό προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπρόσληψη τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες. 

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι από τους υπολοίπους που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγονται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν, όπως υδραυλικοί, κομμωτές κ.α και επομένως μπορούν να ασκήσουν και το επάγγελμά τους.