current views are: 1

10 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση11:36

Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας μετά την «έφοδο» εκπαιδευτικών (φωτό)

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για τη διαθεσιμότητα.

Δημοσίευση 11:36’
αρθρο-newpost

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για τη διαθεσιμότητα.

Eπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για τη διαθεσιμότητα.

Μία ομάδα από τους συγκεντρωμένους προσπάθησε να μπει στο κτίριο του υπουργείου, με συνέπεια να απωθηθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συνεχίζει της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις διαρκείας, με «λουκέτο» στους δήμους, εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.  Οι δημοτικοί υπάλληλοι, κάνουν λόγο για κάθε μορφή κινητοποιήσεων, περιλαμβανομένης αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων εν μέσω θερινής περιόδου, αντιδρώντας στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο για την κινητικότητα. 

Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχισθούν και την Πέμπτη, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.  

Καταλήψεις σε όλη τη χώρα

Tην ίδια ώρα, σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων προχώρησαν από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο. Καταλήψεις δήμων έχουν πραγματοποιηθεί και στους δήμους Νίκαιας, Ελληνικού και Αγίου Δημητρίου.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο. Τέλος, στην εξαγγελία 24ωρης γενικής απεργίας για την Τρίτη 16 Ιουλίου προχώρησε η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Η απεργία σημειώνεται ως αντίδραση στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου και στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

 

 


σχετικα αρθρα