Τρεις Βούλγαροι, δύο άνδρες ηλικίας 32 και 36 ετών, καθώς και μία γυναίκα 32 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Καλλιθέα του Δήμου Πύλου -Νέστορος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι τρεις Βούλγαροι αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα το πρωί της Δευτέρας από αγρόκτημα της Καλλιθέας Πυλίας, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε όχημα. 

Ωστόσο, την ώρα που φόρτωναν, έγιναν αντιληπτοί από τους Έλληνες ιδιοκτήτες του αγροκτήματος.

Η 32χρονη Βουλγάρα, για να τους αποφύγει, επιχείρησε να τους επιτεθεί με δρεπάνι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μαζί με τους ομοεθνείς της, μετά την άμεση επέμβαση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου.

Τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το δρεπάνι, ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.