Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στους δήμους και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στην παναττική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα δημοτικοί αστυνομικοί, αντιδρώντας στα σχέδια κινητικότητας και διαθεσιμότητας. Η μοτοπορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο τελικός προορισμός της.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προχώρησε επίσης σε καταλήψεις δημαρχιακών κτιρίων σε μεγάλα αστικά κέντρα ενώ για σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 το μεσημέρι. 

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην τουριστική εικόνα της χώρας. 

Ηδη ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

Το Σάββατο οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, και την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν πως θα μετέχουν και αυτοί στο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την κατάργηση 46 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών από τα τεχνικά λύκεια.  

Παράλληλα στους δρόμους την Πέμπτη βγαίνουν εκτός από την ΟΛΜΕ και οι εργαζόμενοι στα αμυντικά συστήματα θεωρώντας ότι είναι ο επόμενος στόχος της κινητικότητας.  Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο μεσημέρι θα συμμετάσχουν και οι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).