Στη Βουλή βρίσκεται αυτή την ώρα η μηχανοκίνητη πορεία των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται από νωρίς το πρωί ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Νωρίτερα, διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγο μετά τη μία το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα καθόδου της Συγγρού που είχε κλείσει λόγω της κινητοποιήσης.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Τσιμάρα, γενικό διευθυντή της ΝΔ, ωστόσο αρχική πρόθεση των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας ήταν να παραδώσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί αρχικά δήλωσαν ότι αν δεν τους δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς δεν ανοίγουν τον δρόμο. Νωρίτερα βλέποντας κλούβες της αστυνομίας να πλησιάζουν τα γραφεία της ΝΔ, δημοτικοί αστυνομικοί τις κύκλωσαν με τις μηχανές τους και τις απέκλεισαν.

Η μηχανοκίνητη πορεία πέρασε από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την Βουλή.

Σε εξέλιξη είναι εντωμεταξύ η πορεία της ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η Σταδίου έχει κλείσει και το Σύνταγμα είναι απροσπέλαστο.