Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Με «οξύ πρόβλημα ρευστότητας» το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, κινδυνεύει ακόμη και με «ξαφνικό θάνατο», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του Ιδρύματος.

Από νωρίς το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει στα γραφεία του νοσοκομείου ενώ οι γιατροί βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας όπου έχουν συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να αναζητήσουν λύση στα προβλήματα.

Η Επιστημονική Επιτροπή Ιατρών σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης μετέφερε σε όλους τους γιατρούς του Ωνασείου την ενημέρωση που είχαν από τη διοίκηση:

«Οξύ ταμειακό πρόβλημα ρευστότητας του κέντρου που φέρεται να κινδυνεύει ακόμα και με αιφνίδια παύση της λειτουργίας του, αγωνιώδεις επαφές της Διοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, νέες μισθολογικές μειώσεις».

Από την διοίκηση του νοσοκομείου η απάντηση προς το newpost ήταν: «Δεν έχουμε κάτι να πούμε».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου, καρδιολόγος Γιάννης Λεκάκης μας μίλησε έξω από την πόρτα του υπουργού, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση: «Τα προβλήματα υπάρχουν, είμαστε εδώ να τα συζητήσουμε όλα με τον κύριο Γεωργιάδη. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε λύσεις».

Την ίδια ώρα, σε αναβρασμό βρίσεται και το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος.

Ήδη έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση ότι θα προβεί σε 15% μείωση των αποδοχών τους.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το νοσηλευτικό προσωπικό του Ωνασείου», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Δημήτρης Σκουτέλης. «Στην αρχή μας δόθηκε η εντύπωση ότι οι μισθολογικές μειώσεις ήταν στο πλαίσιο του “κουρέματος” αποδοχών σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα είναι πιο σοβαρά. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».