Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου, η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΑ, το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε όλα τα πιεστικά ζητήματα του κλάδου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση του πολιτισμού, το μέλλον του ΤΑΠ, το Οργανόγραμμα, νομοθετικές παρεμβάσεις που αδυνατίζουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ιδιαίτερα για το σοβαρό θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ ως προς τα λειτουργικά έξοδα των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επανέλαβε ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία και ότι διερευνώνται λύσεις, οι οποίες ελπίζει να τελεσφορήσουν εντός των προσεχών ημερών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συναντήσεις για τα επιμέρους ζητήματα.

Στη συνάντηση εκτός του υπουργού βρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ι.Ανδριανός, η γγ Λ. Μενδώνη και οι σύμβουλοι του υπουργού.