Δύο προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή τους στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης ως επιμέρους ενέργειες του γενικευμένου σχεδίου «Φοίνικας» το οποίο περιελάμβανε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο οχήματα σωφρωνιστικών υπαλλήλων και αποστολή παγιδευμένου φακέλου σε απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

 Η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνά της σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Σταυρούπολη, για τη συλλογή ευρημάτων και αποτυπομάτων που θα δείξουν τους εμπλεκόμενους στην αποστολή φακέλου - βόμβα σε πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής.

Οι άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν αποκλείσει διαμέρισμα 3ου ορόφου στην περιοχή της Σταυρούπολης και το ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο - βόμβα

Νωρίτερα, η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Κομάντο Mauricio Morales» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου-βόμβα που εστάλη στις 3 Ιουλίου σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανάληψη έγινε ανάρτηση κειμένου στον ιστότοπο Indymedia.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος εντοπίστηκε στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Εκεί συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή